4 Ekim 2010 Pazartesi

BİOTİN SAÇ İLACI HAKKINDA BİLGİ VE YORUMLAR

Sağlıklı Saçların Kaynağı Olan Biotin Saç Kaybı ve Saç Kırılmalarıda Biotin Eksikliğinden Kaynaklanmaktadır Biotin Mutlaka Kullanılmalıdır
BİOTİN
Vitamin H ve B7 vitamini olarakta isimlendirilir.  
Kimyasal formülü C10H16N2O3S olan biyotin, suda çözünen bir B kompleksi vitaminidir.Saç ve tırnak geliştirici vitamin olarak da anılır,bu özelliği yüzünden, biotin birçok kozmetik ürününde bulunmaktadır.
600 mikrogram ile 10 000 mikro gram arasında değişen tablet ve pastil formları vardır.
ÖZELLİĞİ
Biyotin suda çözündüğünden, aşırı dozda alımının bir zararı yoktur, fazla alınan miktar idrarla atılır. Biyotin takviyeleri güvenle kullanılabilir,
ETKİSİ
Saç kalitesini artırır,saçın uzama hızı artar.Saçın güneş ışığı,toz,kir gibi doğal etkilere ve boya fön gibi kuaförlük hizmetlerinden kaynaklanan zararlara daha fazla dayanmasını sağlar.Saçın döngüsünü uzatarak saç dökülmesini azaltır.
EKSİKLİĞİ 
Sağlıklı saç ve cildin anahtarı biotin olduğundan saç kaybı, kırılgan saçlar ve tırnaklar biotin eksikliğinin işareti olabilir. İnsülinden bağımsız diyabet hastaları biyotin takviyesi alabilir. Yapılan bir çalışma, 1 ay boyunca günde 9000 mikrogram biyotin takviyesinin insülinden bağımsız diyabette kan şekerini neredeyse yarı yarıya düşürdüğünü göstermiştir.  
Biyotin eksikliği diğer B vitamini türleriinin neden olduğu, kansızlık, depresyon, saç kaybı, yüksek kan şekeri, deri ve mukoza iltihabı, uykusuzluk, iştah kaybı, kas ağrısı, mide bulantısı gibi yan etkilere neden olabilir.
GÜVENİLİRLİK
Hammaddesi ucuz olduğu için her marka güvenle kullanılabilir ekonomik olanın tercih edilmesinde sakınca yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder