3 Ekim 2010 Pazar

Lahana ile Sağlıklı Zayıflama

Brüksel, beyaz, kırmızı, yabani ve Beyaz Çin gibi lahana çeşitleri ile bazı geniş yapraklı sebzeler; kükürt bakımından zengindir. Kimyasal yapıları, birbirinden farklı çok sayıda kükürtlü bileşik içerir. Kükürt içerikli bu sebzelerin en önemli özellikleri; bağırsak mukozasını temizleme güçlerinin oldukça etkili olması ve vücut tarafından kolaylıkla dışarı atılabilmeleridir. Sindirimi kolaylaştıran lahana zayıflamak isteyenler için de tercih edilen sebzeler arasındadır.Beyaz lahana, vücuttaki tuz dengesini değiştirmeden, suyun atılmasına yardımcı olur. Bu yüzden kısa sürede kilo verdirir. Antioksidan özelliğinden dolayı, suyla birlikte vücuttaki toksinleri de dışarı atar. İçinde B,C, E vitamini ve potasyum bulunur.
Lahananın Faydaları: Vücut direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Günümüzde de yapılan araştırmalar, lahanayı sebze olmanın ötesinde doğal bir ilaç olarak çıkarıyor karşımıza.
Regl ve Menopoz dönemlerinde görülen hormon dengesizliği için faydalıdır.
Bağırsak mukozasını temizleyici özelliği bir diğer lahana faydası olarak belirtilebilir.
Enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirmesi lahana yararları arasındadır.
Lahana suyu ile Zayıflama;
Lahana suyu en yaygın olarak kullanılan diyet ve zayıflama yöntemlerinden birisi olmakla birlikte zayıflatıcı olması dışında saglık bakımından’da önemli bir yere sahiptir.
Lahana suyu nasıl hazırlanır?
2-3 su bardağı suya 4-5 adet Beyaz lahana yapragı kopararak suyun içine atınız.
Su kaynayana kadar bekleyınız. Kaynattıkdan sonra lahana yapraklarını suyun içinden alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder