13 Eylül 2010 Pazartesi

REDUCTİL ZAYIFLAMA İLACI hakkında yorumlar

25/07/2010 REDUCTİL ZAYIFLAMA İLACI



Ülkemiz insanının yanlış anladığı zayıflama hapı redüctil, evde ağda yapımına kalkışanlar gibi, egzersiz yapmadan, hareket etmeden, alın teri dökmeden plajlarda güzel görünmek uğruna kolaya kaçıyorlar. Büyük resme bakamadıklarından, ölümle dans ettiklerinin farkında bile değiller. Yurtdışında örnekleri çok, her sene bilinçsizce kullanımından doğan birçok üzücü olay meydana gelmektedir.
NEDİR BU REDUCTİL?
Reductil vücutta doğal olarak bulunan bazı hormonların (serotonin ve noradrenalin) garialımını bloke eder, aşermeleri minimuma indirir ve tokluk hissi oluşturur. Öte yandan metabolizmanın hızını arttırarak kilo verilmesini kolaylaştırır.

REDUCTİL ASLINDA NE İÇİN KULLANILIR?



Türkiye’de bir-iki kilo vermek isteyen kişilerin düşüncesizce kullandığı bir ilaç haline gelen redüctil aslında sadece son çare olarak reçete edilmeli. Vücut kitle indeksi 30'un üzerinde olan kişilerde kullanılabiliyor. Eğer hastanın şeker, kolesterol, eklem rahatsızlığı, solunum zorluğu gibi rahatsızlıkları varsa beden indeksinin 27 olması halinde kullanılıyor.
REDUCTİL YAN ETKİLERİ
Baş ağrısı, terleme, yüksek tansiyon, sıcaklık basması, mide bulantısı, uykusuzluk, baş ağrısı, ağız kuruluğu gibi yan etkileri bulunan ilacın Amerika'da yalnızca obezite tedavisinde ve doktor kontrolünde kullanılması kararlaştırıldı. Reçetesiz satışlar ise yasaklandı. Diyetisyenlerin reçete yazma yetkisi yok, bu yüzden reductil tavsiye edemezler.
REDUCTİL KULLANIRKEN

Günde sadece bir hap almaya veya doktorunuzun tavsiyesini aşmamaya dikkat edin! Hemen sonuç almak isteyenlerimiz biraz sabırlı davranmak zorundalar. Az kolorili, yüksek lifli ve sık yemeye çalışın; sibutramine bir iştah kapatıcı olduğu için metabolizmanızı yavaşlatabilir. Haftada en az 3 kez (veya doktorunuzun öngördüğü şekilde) egzersiz yapmaya özen gösterin. Eğer bir ağırlık salonuna gitmek istemiyorsanız aikido, dans veya step ayrobik dersine yazılın.

REDUCTİL KULLANAMAZLAR



· Süt veren anneler



· 18 yaşından küçükler



· Geçmişte damar yollarında tıkanma olan kişiler



· Geçmişte madde bağımlılığı olan kişiler



· Geçmişte kalp rahatsızlığı olan kişiler



· Alkol bağımlılığını yenmiş kişiler

Dikkatli Olun
· Reductil kullanan kişilerin ağır iş makineleri kullanmaları çevrelerindeki kişilerin güvenliği açısından sakıncalıdır. Eğer bu ilacı kullanmaya karar verdiyseniz, ağır iş makinelerini, bu ilacın sizin üzerinizdeki etkisini görmeden kullanmayınız.



· Reductil tabletleri doğmamış bebeklere zararlı olabileceğinden, bu ilacı kullanırken hamile kalma riskinizi minimuma indirmeye çalışınız.

1 yorum: